Monday 27 july 2015

Preot ortodox, impuscat cu brutalitate in fata casei sale (video)

Un preot ortodox din Kiev este în stare critică, după ce a fost împușcat de două ori în cap, sâmbătă seara, conform mediei rusesti si ucrainene.

Roman Nikolaev, un preot din Biserica Ortodoxa a Ucrainei, de sub Patriarhia Moscovei, a fost împușcat în fața casei sale, in nordul Kievului, sâmbătă noaptea, si a fost lasat in stare critica.

Un purtător de cuvânt al Bisericii a declarat, pentru serviciul de știri rusesc al Radio RSN, ca Nikolaev a fost găsit de un vecin, pe scara apartamentului sau, în stare critică.

Purtătorul de cuvânt a menționat că, în opinia sa, atacul, comis de doi bărbați necunoscuți, este putin probabil sa fi fost conectat la activitatea lui Nikolaev.

“Atacul nu a avut loc într-un lacas ortodox. Nikolaev a slujit ca preot paroh al unei biserici care cred că nu a fost încă finalizată. A fost hirotonit preot, în urmă cu doi ani”.

O versiune a evenimentelor, sugerata de către serviciul de presă al Ministerului ucrainean al Afacerilor Interne, citata de Sputnik, arata că Nikolaev ar fi fost împușcat după ce talharii au fost surprinsi in apartament.

Poliția ucraineana a lansat o investigație asupra cazului.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile