Libia: ISIL ar putea fi eradicat pana la sfarsitul anului 2015, daca…

Ministrul libian de informații, Omar Qweri, a spus pentru Sputnik, că toate campurile de petrol din Libia sunt sub controlul total și protecția forțelor armate pro-guvernamentale.

Câmpurile petrolifere au fost unul dintre obiectivele-cheie ale militanților islamiști care luptă în țară.

Aceeasi sursa, citata de Sputnik, a spus ca Forțele Armate Libiene ar putea eradica Statul Islamic (ISIL) până la sfârșitul anului 2015, în cazul în care Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite ar ridica embargoul privind armele, impus țării.

“Pozițiile ISIL au fost identificate și militanții au fost înconjurati. Armata Libiana este gata, trebuie doar să se ridice embargoul. Dacă se întâmplă acest lucru, se poate rezolva problema ISIL înainte de sfârșitul anului”, a declarat într-un interviu Qweri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.