Raspunsul Sinodului Episcopilor Ortodocsi Canonici, la decizia SUA privind casatoria

Ieri, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii a lansat un mesaj puternic, prin care a marturisit dezacordul cu decizia Curtii Supreme a SUA, din 26 iunie, Obergefell v. Hodges, prin care Curtea a inventat dreptul constituțional a doi membri de același sex de a se căsători, și a impus tuturor statelor responsabilitatea de a oficializa și a recunoaste acest tip de “căsătorii” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Curtea Supremă de Justiție, cu cea mai redusa majoritate posibila [5 voturi la 4], si-a depășit competența sa de esență, re-definind căsătoria în sine. Ea a încercat să lamureasca o problema socială și morală, printr-o hotarare legislativa. Este imoral și nedrept ca guvernul nostru să stabilească prin lege un “drept”, pentru doi membri de același sex, de a se casatori. O astfel de legislație dăunează societății și mai ales ii amenință pe copii, care, atunci când este posibil, merită sa se bucure de ingrijirea iubitoare a unui tată și a unei mame.

Ca episcopi ortodocși, chemati de Mântuitorul nostru Iisus Hristos să păstoreasca turma Sa, vom continua să susținem și să proclamam învățătura Domnului nostru, conform careia căsătoria, de la începuturile sale, reprezinta unirea tainică si sfanta, de toata viata, dintre un bărbat și o femeie.

Facem apel la toți creștinii ortodocși din țara noastră, să rămână fermi în credința lor ortodoxă și să reînnoiască respectul lor profund și angajamentul in căsătorie, conform invataturii Bisericii.

De asemenea, facem apel la liderii națiunii noastre, sa respecte legea Dumnezeului Atotputernic și sa susțina credințele adânc înrădăcinate in inimile milioanelor de americani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.