O noua descoperire facuta sub Biserica Bunei Vestiri din Nazaret

(Foto: Times of Israel)

O echipă de arheologi americani si israelieni au descoperit ceea ce ei cred a fi un mozaic bizantin vechi de 1.700 de ani, sub Biserica Bunei Vestiri din Nazaret, locul in care Nașterea Domnului i-a fost vestita Fecioarei Maria, conform publicatiei rusesti Pravmir, care citeaza “Times of Israel”.

“Podeaua din mozaic este frumos decorata, cu mai multe cruci stilizate și iconografie”, a declarat Profesorul Richard Freund, de la Universitatea din Hartford.

Arheologii Universitatii din Hartford, ai Universitatii Duquesne din Pittsburgh și cei ai Universitatii Haifa au declarat că au descoperit podeaua de mozaic din secolul al IV-lea, folosind un radar-penetrant de sol.

“Pornind de la datele pe care le-am colectat în decembrie 2012 și ianuarie 2015, utilizând tehnicile radarului penetrant de sol si tomografiei electro-rezistive, am stabilit că ‘ceva’ fusese îngropat sub curtea din spatele actualei biserici”, a declarat Dr. Philip Reeder, din Universitatea Duquesne.

Biserica grec-ortodoxă a Bunei Vestiri a fost construita în perioada bizantină, pe locul din Nazaret in care Maria a primit vestea Nasterii.

Biserica a fost distrusă și reconstruită de mai multe ori, de-a lungul istoriei.

Mozaicul a fost creat în jurul momentului în care mama Sfantului Constantin cel Mare, Sfanta Elena, se afla în Țara Sfântă, ocupandu-se de construirea de biserici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.