Thursday 2 july 2015

Intalnire intre Patriarhul Rusiei si Papa: Biserica Ortodoxa neaga rapoartele mass-media

Contrar afirmatiilor vehiculate de mass-media, Presedintele Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe Bisericesti, Mitropolitul Ilarion, nu a facut nicio referire la vreo data si vreun loc in care sa aiba loc o intalnire intre Patriarhul Kirill al Rusiei și Papa Francisc, a anuntat secretarul pe probleme inter-crestine al Departamentului amintit, Ieromonahul Stefan (Igumnov), pentru Interfax.

Zilele trecute, o parte din mass-media rusească cita un interviu al Mitropolitului Ilarion, acordat jurnalului italian “Corriere della Sera”, raportand că o întâlnire între șefii Bisericilor Romano-Catolică și Ortodoxa Rusa în viitorul apropiat, pe teritoriu neutru.

“Din păcate, publicația nu a transmis cu exactitate gândurile exprimate de Mitropolitul Ilarion, în interviul acordat jurnalistulului ziarului italian. Ca răspuns la o întrebare pe aceasta tema, Preasfințitul a spus aceleasi cuvinte pe care le-a rostit si anterior, în cazuri similare(…), că nici un moment sau vreun loc specific nu a fost luat in discutie încă”, a spus oficialul Bisericii, pentru Interfax.

“Dacă o astfel de intalnire va avea loc, va fi de natura istorică. Prin urmare, procesul de pregătire cuprinde aspecte-cheie legate de relațiile bilaterale dintre Bisericile noastre, care ar trebui să fie bine abordate, astfel incat întâlnirea sa fie fructuoasă”, a spus el.

Parintele Stefan presupune că jurnalistul ziarului italian, “aparent, a parafrazat o parte a interviului, prezentand totul prin propriile sale cuvinte”.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile