SUA va face presiuni pentru raspandirea familiilor gay pe tot globul

Statele Unite vor încerca să impună răspândirea “casatoriilor” intre persoane de acelasi sex in alte țări, prin exercitarea de presiuni asupra acestora, dar prezenta politică este puțin probabil ca va avea succes, spune Alexey Pushkov, seful Comisiei pentru Afaceri Internationale a Dumei de Stat a Rusiei.

“O mare parte a omenirii va refuza sa accepte aceste noi valori, dar acest lucru nu va opri SUA, care a spus deja că unul dintre obiectivele principale ale politicii sale va fi acela de a globaliza, a universaliza “căsătoriile” între persoane de același sex”, a declarat Pushkov, la audierile Camerei Publice, cu ocazia aniversării de 70 de ani a Națiunilor Unite.

“Și aici, cred, că va acționa, desigur, nu prin mecanismele ONU, ci prin propriile sale mecanisme inerente, cum ar fi presiunea unilaterală și impunerea acestor principii asupra altor țări. Dar cred că această politică nu va avea succes”, a spus el.

În opinia sa, aceste noi valori nu vor fi reflectate în documentele cheie ale ONU, din motive culturale și civilizaționale.

“Obama vrea să universalize ‘căsătoriile’ intre persoane de acelasi sex, dar cred că această situație se va opri la Orientul Mijlociu, deoarece societățile musulmane cu siguranță nu sunt pregătite să accepte acest lucru. Dar nu înseamnă si ca nu se va incerca sa se realizeze asta”, a spus deputatul.

În opinia sa, in răspândirea acestei politici, SUA și aliații săi vor acționa prin intermediul Consiliului Europei, prin intermediul UE, unde sprijinirea paradelor homosexualilor și a demonstrațiilor în favoarea unui statut special pentru minoritățile sexuale este deja oficiala.

Vinerea trecută, Curtea Supremă a SUA a decis ca, de acum, cuplurile de același sex sa aiba dreptul constituțional de a se ‘căsători’ în orice stat al SUA. Interdicția privind căsătoria oficială a unor astfel de cupluri ramasese in vigoare, anterior, in 14 state. Chiar si astfel, voturile judecatorilor in vederea acceptarii acestei decizii, au fost de doar 5 la 4, dintr-un total de 9 voturi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.