SUA trebuie sa lupte alaturi de Guvernul Sirian, pentru a infrange ISIL

Experții americani in politică externă susțin că Statele Unite nu pot spera să învingă ISIL și sa recastige tinuturile aflate in posesia acestei organizatii teroriste, in Siria, fără a abandona politica actuală și a porni o cooperare cu guvernul Președintelui Bashar al-Assad (foto).

“Situația gravă a ajuns la un punct de criză majoră”, a declarat un editor senior al Revistei Serviciului de Inteligenta, Jeff Steinberg, marți, conform Sputnik.

“Guvernul Assad acopera acum 20% din teritoriul Siriei și are acum un sprijin extins iranian si Hezbollah”.

Forțele coaliției, care s-au opus pana acum atât ISIL cat si Guvernului Sirian, s-au strans in prezent în jurul Frontului al-Nusra. Steinberg, cu toate acestea, a descris aceste forțe ca fiind ele insele cvasi-jihadiste.

“Frontul al-Nusra este un Stat Islamic mai usor”, a spus el.

Steinberg a remarcat ca unii lideri din Statele Unite și Rusia recunosc pericolele unui colaps potențial al Guvernului Sirian și crearea unui vid politic în care ISIL ar putea creste.

“Întreaga situație este un dezastru politic”, a spus Steinberg. Arabia Saudită a explorat posibilitatea cooperarii cu Rusia, pentru a pune capăt războiului civil sirian, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.