Rusia se vede nevoita sa opreasca livrarea de gaze catre Ucraina. Noi miscari

Rusia a oprit toate livrările de gaze naturale către Ucraina, dupa ce Kievul a anunțat suspendarea imediată a achizițiilor de gaze naturale rusești. Impasul a venit in urma esecului negocierilor între cele două țări vecine.

Gazprom din Rusia a declarat că stopeaza livrările, deoarece “Ucraina nu a plătit pentru luna iulie”.

Anunțul a fost facut ieri. Ucraina rămâne o țară-cheie de tranzit pentru gazele naturale rusești catre țările europene.

Într-unul dintre cele mai recente incidente, armata ucraineană a declarat ca un militar a fost ucis și alti zece au fost răniți, în urma unor atacuri ale separatistilor din est, în ultimele 24 de ore.

Tensiunile s-au răspândit și dincolo de granițele Ucrainei. Într-o mișcare controversată, Biroul Procuroraturii Generale a Rusiei a anunțat că va analiza legalitatea unei decizii din 1991, de acordare a independentei fata de Uniunea Sovietica a trei țări baltice.

Letonia, Estonia și Lituania au condamnat ceea ce ele interpreteaza ca fiind o agresiune a Rusiei asupra Ucrainei si au solicitat o mai bună protecție din partea NATO.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.