Papa Francisc: toti crestinii au radacini evreiesti

Papa Francisc s-a intalnit cu participanții la o ședință organizată de Consiliul Internațional al Crestinilor si Evreilor, la 50 de ani de la semnarea documentului “Nostra Aetate”, care “marchează respingerea irevocabila a anti-semitismului”.

“Nu mai suntem străini, ci prieteni, frați și surori”.

“Crestinii, toți creștinii au rădăcini evreiești”. Papa Francisc le-a amintit asta participantilor la reuniune, adaugand ca se bucura că Roma a fost aleasa ca oraș care sa găzduiasca întâlnirea.

Roma este orașul “în care Apostoli Petru și Pavel sunt îngropati si ambii sunt puncte de referință esențiale pentru toți creștinii: ei sunt ca stâlpii Bisericii. Iar Roma gazduieste cea mai veche comunitate evreiască din Europa de Vest, ale cărei origini datează din perioada macabeilor” – a spus Papa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.