Arta traditionala indoneziana – un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Artă tradițională indoneziană. Desene şi picturi din insula Bali

„Artă tradițională indoneziană. Desene și picturi din insula Bali” este cea mai nouă expoziţie din calendarul Muzeului ASTRA gândit pentru anul 2015. Vernisajul ei va avea loc astazi, 1 iulie, la ora 13, la Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder”(Casa Hermes), Piaţa Mică, nr. 11 (sala de la subsol). Expoziţia reuneşte un număr de 30 de desene din Bali, realizate pe suport textil, pe care colecţionarul Hans Peter Connerth (Elveţia) le-a donat Muzeului. În acealaşi cadru, vizitatorii vor regăsi 6 tablouri realizate de artişti din localitatea Ubud, un important centru cultural din Insula Bali. Evenimentul este organizat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe.

Prin intermediul desenelor și picturilor, expoziția prezintă aspecte cheie ce reflectă modul de viaţă şi ocupaţiile des întâlnite în Indonezia. În mod tradiţional şi ştinţific deopotrivă, pictura balineză este împărțită în trei tipuri de bază: langse (un tip de console folosite la decorarea templelor sau a palatelor), iders-iders (coloane sau suluri) și calendarele.

Lucrările din expoziţie sunt contemporane şi păstrează doar unele trăsături din caracterul iniţial al picturilor tradiţionale. Majoritatea obiectelor expuse prezintă aspecte din viaţa cotidiană a locuitorilor din Bali (recoltarea orezului, pescuit, vânătoare etc.) dar sunt şi unele ce înfăţişează teme sau personaje mitologice.

Expoziţia va fi deschisă până pe 20 ianuarie 2016.

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Responsabil acţiune C.N.M. ASTRA: Raluca Buşie, muzeograf C.N.M. ASTRA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.