Tuesday 30 june 2015

Istoricele parohiilor din Protopopiatul Urziceni, prezente pentru prima data pe Internet…

Începând din ziua de 26 iunie 2015 (vezi editiile noastre anterioare de stiri), mai multi voluntari ai Asociației Lăcașuri Ortodoxe [https://www.lacasuriortodoxe.ro] , împreună cu Sectorul mass-media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, reprezentat de Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, coordonați de serviciul specializat in realizarea de software la comanda [https://www.netcreator.ro] si de pagini web [https://www.netcreator.ro] si gazduire web [https://www.netcreator.us] NETCreator, au demarat activitatea de ACTUALIZARE, DEZVOLTARE sau INITIERE (dupa caz) a BAZELOR DE DATE online, care cuprind istoricele și albumele foto ale parohiilor și mănăstirilor de pe cuprinsul Eparhiei.

Pana la această oră, au fost deja finalizate primele 43 de parohii, aparținând Protopopiatului Urziceni de pe cuprinsul Eparhiei, dupa cum ne informeaza specialistii serviciului NETCreator, care lucreaza direct cu voluntarii Asociatiei Lacasuri Ortodoxe:AdâncataAlexeniArmăşeştiFilia BărbuleștiAxinteleBărbătescuBărcănestiBiţinaBorăneştiBrătiaBraziiBroşteniCătruneştiChiroiuCiocârliaColineleCondeeştiCoşereni ICoşereni IICotorcaDrăgoeştiFilia Valea BisericiiDridu MovilaDridu SnagovFierbinţii de JosFierbinţii de SusFierbinţi TârgFrumuşicaFilia PanduriGârbovi IGârbovi IIAdormirea Maicii Domnului – Grecii De JosSfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – Grecii De JosFilia Grecii de Mijloc – SitaruGrindaşiGrinduHagieştiIon RoatăJilavele IJilavele de Jos IILilieciFilia BoteniLivedea Istoricele pot fi consultate din lista parohiilor si manastirilor, prezenta in paginile Episcopiei (pe harta informationala) si ale Protopopiatului, dar si – fiecare in parte – in cadrul articolelor care fac referire la o anumita parohie.

Este pentru prima data cand parohiile din Protopopiatul Urziceni au un istoric publicat in Reteaua web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [https://www.sf-esc.ro] si, in general, pe Internet. Noile istorice sunt adaptate Monografiilor oficiale, publicate recent de catre Editura Episcopiei.

In plus, noua baza de date, la care se lucreaza in prezent, va fi realizata intr-o formula perfect adaptata la cerintele noului CMS NETCreator puternic optimizat, proaspat implementat si el in sistemul informatic complex al Retelei informationale amintita.

Activitatea laborioasa se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, având drept scop furnizarea de informație permanent actualizată pentru utilizatorii Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Ea se inscrie – intrucat vizeaza toate parohiile si manastirile din eparhie – in “Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”.

Vom continua sa va tinem la curent regulat cu stadiul lucrărilor, pentru a va putea bucura de locatiile si noile informatii prezente in sistemul informatic al Retelei Sloboziei si Calarasilor, conforme cu noile Monografii realizate de Episcopie.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile