Stiti spre ce ne indreptam? Noi cum raspundem legalizarii mariajului gay?

Noua decizie americana a fost socanta: SUA a legalizat mariajul gay (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Dar, problema este: acum, spre ce ne indreptam?

Politic, există mai multe moduri în care putem continua lupta, dar problema cea mai mare pentru noi, creștinii ortodocși, este: cum putem raspunde, personal, in fata acestei noi provocări, sau ca familie și Biserică?

Iată câteva lucruri pe care parintele protopop ortodox american John Whiteford crede ca ar trebui sa le avem in vedere, dacă vrem să rămânem credincioși învățăturilor Bisericii:

1. Studiati problema si fiti pregatiti sa discutati despre ea: Veți fi din ce în ce mai contestati în acest sens, și deși sondajele arată o majoritate de americani care acum sprijina căsătoria gay, un procent mare dintre aceste persoane sunt pur și simplu schimbătoare dupa cum bate vantul, in cele ale culturii, stimulati de mass-media. Asta înseamnă că acei oameni ar putea fi convinsi, dacă ar auzi despre condamnarea căsătoriei gay. Din păcate, prea multora dintre creștini le este frica sa faca acest lucru, de teama de a fi etichetati drept oameni care ii urasc pe homosexuali. Hristos nu ne-a promis că a fi creștin va insemna sa fii un om popular, ba de fapt El a promis chiar opusul… așa că trebuie să treceti peste teama fata de ceea ce cred necredincioșii despre voi, și să ramaneti cu Hristos, indiferent de consecințe.

De asemenea, trebuie să fiti primitori cu cei care se lupta cu homosexualitatea si care doresc să se pocăiască. Homosexualitatea nu este un păcat de neiertat. Problema noastră, raman cei care spun ca homosexualitatea nu este păcătoasa, si nicidecum homosexualii care recunosc că acest lucru este un păcat, și care caută harul și iertarea lui Hristos.

2. Trebuie să înțelegem vremurile pe care le trăim:

Oricine are o vârsta de peste 30 de ani trebuie să fie uimit de rapiditatea cu care agenda gay a avansat, si de viteza cu care activismul transsexualilor a devenit noua cauza a Stângii. Scopul Stângii este distrugerea Creștinismului conservator, sub orice formă.

Mai mult de două treimi din tinerii americani acceptă deja căsătoria gay. Ea va prolifera. Daca esti anti-gay esti vazut deja cu raceala. Din ce în ce mai mult, în marile școli și colegii, daca vei fi anti-gay vei fi vazut ca un membru al Klanului. Având în vedere rata de succes a Stângii în promovarea agendei gay, de până acum, ar fi o prostie să spui ca asta nu se va întâmpla. Daca lucrurile continua pe drumul lor actual, iar creștinii continua să se ascundă atunci când este contestata această problemă, exact asta se va întâmpla. Aceasta este “toleranța” pe care au pregatit-o pentru noi.

Dar, mai mult, aceasta decizie va ajunge pana la desfintarea agențiilor de adopție creștine, care refuză să le permită homosexualilor sa adopte copii. Mai mult decat atat, nu va fi departe ziua in care creștinilor care nu adopta aceasta linie nu li se va mai permite să adopte copii, sau poate chiar propriii lor copii le vor fi luati din case, pentru că a lasa un copil într-un astfel de “mediu al urii” ar fi considerat un abuz asupra copilului.

3. Trebuie să luam serios în considerare opțiunile pe care le avem, dacă lucrurile isi continuă cursul lor actual;

Există un proverb chinezesc care spune că un iepure înțelept va avea trei vizuini. Trebuie sa începeti sa va pregatiti a doua și a treia vizuina.

Activitatea ta poate fi în pericol, și astfel trebuie să iei in calcul ceea ce vei face dacă o pierzi. De exemplu, în statele care deja au aprobat căsătoria gay, copiii sunt învățați că homosexualitatea este normală. Dacă sunteți profesori de școală, ce va veti face daca va veni vorba sa fiti obligati sa faceti un astfel de compromis in scoala voastra?

Dacă copiii dumneavoastră sunt în școli publice, va trebui sa începeti sa va ganditi serios la școlarizarea acasă sau la școlile creștine particulare.

De asemenea, va trebui sa le cereti reprezentanților dvs. aleși sa se ocupe de această problemă, iar acest lucru trebuie să insemne mai mult decât un simplu telefon sau un e-mail.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.