Patriarhul Rusiei a oficiat slujba inmormantarii pentru Evgheni Primakov

Ieri, în Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Manastirea Novodevichy din Moscova, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a oficiat Slujba Inmormantarii pentru Evgheni Primakov, fost şef al serviciilor de spionaj KGB şi fost Prim-Ministru al Federaţiei Ruse.

Sanctitatea Sa a fost însoțit de Mitropolitul Juvenalie de Krutitsy și Kolomna, si de Episcopul Serghie de Solnechnogorsk, alaturi de alti clerici ai Moscovei.

La slujba au mai participat si Președintele Federației Ruse Vladimir Putin si alti ministri si oficiali.

După citirea Evangheliei, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill a adresat publicului un cuvânt, in care a amintit: “A fost, fără îndoială, o persoană talentata, care a primit o educație excelentă, fiind remarcabila în toate pozițiile. Dar, ceea ce a fost cel mai surprinzător: Primakov a lucrat în diferite poziții guvernamentale, in diferite epoci istorice. El a fost un om de stat remarcabil din fosta Uniune Sovietică, în timpul perestroikai”.

“Despre astfel de oameni se spune ca au fost mari diplomati, mari oameni de stat. Dar cel mai bine este să spunem că aceasta a fost un om mare, care a trăit in spiritul adevărului și, prin urmare, dupa legea lui Dumnezeu”.

După slujba, o procesiune funerară a avut loc pana la Cimitirul Novodevichy, unde fostul demnitar a fost inmormantat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.