Papa Francisc primeste din nou o delegatie a Patriarhiei Ecumenice

In mai multe articole de ultima ora, Vaticanul aminteste “relatiile profunde de fratietate dintre Bisericile surori din Roma și Constantinopol”

Cu ocazia Sărbătorii Sfintilor Apostoli Petru și Pavel – considerati de Biserica Catolica drept sfinți patroni – Papa Francisc a primit în audiență o delegație a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, sâmbătă, 27 iunie.

Vizita Papei in Fanar, Sinodul Pan-Ortodox, sinodul pe tema familiei, dialogul teologic, ecologia – s-au numarat printre subiectele abordate de Papa Francisc în discursul său catre delegația condusă de Mitropolitul Ioan de Pergam, trimis al Patriarhului Bartolomeu. El a fost însoțit de Mitropolitul Maxim de Silivria și de Pr. Heikki Huttunen, din Biserica Ortodoxă a Finlandei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.