Grecia a confirmat ca nu va plati datoria catre FMI

Un oficial guvernamental grec a confirmat ca Grecia va fi în imposibilitatea de a efectua, astazi, plată unei datorii de 1,6 miliarde de Euro catre Fondul Monetar Internațional (FMI), conform unui raport Reuters, citat ieri de publicatia bulgareasca Novinite.

Miniștrii de finanțe din zona euro au respins, sambata, cererea Greciei de prelungire a programului de salvare a tarii, care expira astazi.

Soarta Greciei este posibil să rămână neschimbata, pana cand nu se va incheia, insa, referendumul national din 5 iulie, prin care Guvernul le va cere grecilor să aprobe sau să respingă condițiile stabilite de creditorii țării în schimbul extinderii programului de salvare existent. Primul-Ministru al Greciei, Alexis Tspiras, le-a cerut, insa, compatrioților săi să voteze împotriva măsurilor propuse.

Cu toate acestea, nu este clar dacă un referendum va conta, odata ce programul expiră deja de astazi.

În scopul aprobarii unei prelungiri a programului de salvare a Greciei, Banca Centrală Europeană a insistat ca Guvernul de la Atena sa fie de acord cu noi măsuri de austeritate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.