SUA a legalizat mariajul gay. E ca si cand ai schimba legile naturii, printr-o decizie judecatoareasca…

Biserica Ortodoxă Rusă a făcut apel la toți aparatorii ruși ai modelului american de guvernare, să se gândească de două ori cand vine vorba despre consecințele deciziei Statelor Unite de a legaliza ‘casatoria’ intre persoane de acelasi sex.

“Oamenii care sustin democrația in stil american și încearcă să o împace cu valorile tradiționale, trebuie să se gândească serios in urma acestei decizii”, a declarat șeful Departamentului Sinodal pentru Relatiile intre Biserică și Societate, protopopul Vsevolod Chaplin, pentru Interfax.

El a subliniat ce fel de valori se incearca de fapt sa se confiste, odata cu acceptarea modelului social și politic american.

“Ei va forțeaza sa acceptati un astfel de lucru lipsit de Dumnezeu și păcătos, precum căsătoriile intre persoane de același sex. Ganditi-va: în realitate ei doresc să va rapeasca dreptul de a trăi conform credintei, va rapesc sufletul, va rapesc dreptul de a va construi societatea si statul dumneavoastră conform legilor vesnice si neschimbatoare ale lui Dumnezeu”, a avertizat preotul.

El a spus ca ceea ce il preocupa cel mai tare, este ca Guvernul SUA încearcă “să isi impună punctul său de vedere, anti-natural și anti-uman, privind căsătoria, asupra altor țări”.

Reprezentantul Bisericii Ruse a amintit că, in aceste zile, reprezentantul Curtii Supreme de Justitie a SUA, Anthony Kennedy, care a vorbit în numele majorității judecătorilor care au luat aceasta decizie, a declarat că cuplurile de același sex au încercat, astfel, sa obțina drepturi legale privind uniunea lor, precum cuplurile heterosexuale.

“O astfel de atitudine față de căsătorie este mai mult decât surprinzătoare. Căsătoria nu este doar un construct legal, nu este doar un loc unde se exercită drepturile legale”, a spus preotul.

El a subliniat că aceasta “are o anumită natură, creata de Dumnezeu, în primul rând, si nu ca spațiu legal pentru exercitarea drepturilor, ci ca loc în care bărbatul și femeia, în unirea iubirii, dau viață copiilor”.

“Căsătoria este o constantă creată de Dumnezeu și pusa în natura umană. Și, cum a spus comentatorul ortodox Serghei Khudiyev, in mod corect, a încearca să o schimbi printr-o decizie juridică, este la fel ca încercarea de a schimba legile naturii, printr-o asemenea decizie”, a spus preotul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.