SUA nu gaseste islamisti moderati, pentru pregatire…

O parte esențială a planului Statelor Unite de a-i instrui pe rebelii sirieni, pentru a combate grupul terorist al Statului Islamic, prevede localizarea acestor așa-zisi “moderați”. Problema este, insa, ca acestia sunt din ce în ce mai greu de găsit, dupa cum arata un raport Sputnik de ultima ora.

În luna iunie, Casa Albă a cerut Congresului 500 de milioane dolari, pentru a-i instrui pe rebelii sirieni care ar putea ajuta in lupta impotriva Statului Islamic.

Numai ca, la un an mai târziu, nimeni nu a reusit sa duca la bun sfarsit programul de formare, iar mai puțin de… 100 de persoane au fost identificate.

“Noi încercăm să recrutam si să identificam persoanele care sa lupte dupa o ideologie si o mentalitate dreapta”, a declarat Secretarul Apararii, Ash Carter, la inceputul acestei luni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.