Statul Islamic a raportat baterea propriilor monede de aur – Dinarul Islamic

Statul Islamic a raportat baterea propriilor monede de aur – Dinarul Islamic – care poartă inscripții ale grupului militant islamist, cu o valoare de 139 USD pe moneda.

Un activist impotriva Statului Islamic, care locuiește în orașul Raqqa controlat de jihadisti, a publicat fotografii cu aceste monede, pe contul său deTwitter, spunând ca ele vor intra curand in circulație, conform unui raport al publicatiei Telegraph.

În noiembrie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), s-a anuntat baterea propriei monede în zonele aflate sub controlul Statului Islamic, in încercarea de a scapa de “sistemul economic global satanic”.

Monedele, care pornesc de la moneda originala a Dinarului folosit în timpul Califatului Uthman, în anul 634, vor include șapte monede în total – două din aur, trei din argint și două din cupru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.