Evenimente mai putin ortodoxe, in scuarul Catedralei Mitropolitane din Chisinau

Va prezentam mai jos scrisoarea ÎPS Mitropolit Vladimir – lider al Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, de sub Patriarhia Moscovei – adresată Primarului degrevat al Chisinaului, Dorin Chirtoacă, pe tema evenimentelor incompatibile cu viata credinciosilor, organizate in Scuarul Catedralei Mitropolitane:

“Domnului Dorin Chirtoacă, Primar degrevat al mun. Chişinău În urma recentelor activităţi cultural-artistice desfăşurate în scuarul Catedralei „Naşterea Domnului” din Chişinău, la Direcţia Mitropolitană au parvenit mai multe plângeri din partea credincioşilor care se arată indignaţi de faptul că spaţiul din imediata apropiere a sfântului lăcaş este folosit periodic pentru evenimente de anvergură, incompatibile cu destinaţia spirituală a complexului Catedralei Mitropolitane.

Deşi nu contestăm valoarea artistică şi culturală a concertelor desfăşurate aici, considerăm totuşi că centrul Chişinăului nu duce lipsă de spaţii unde acestea ar putea să se desfăşoare cu succes, fără a tulbura liniştea şi rugăciunile credincioşilor.

În această ordine de idei, Vă solicităm respecutos ca pe viitor să nu mai permiteţi organizarea evenimentelor nereligioase în scuarul Catedralei, pentru a păstra intactă destinaţia duhovnicească a acestui loc.

Cu respect, + VLADIMIR, MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.