Media. Moralitate si veridicitate – un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Asociația Studia Oecumenica împreună cu Centrul de Cercetare Ecumenică al Universității „Lucian Blaga„ din Sibiu organizează seria de manifestări “Dezbateri Culturale Sibiene”, proiect cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul “Media. Moralitate și veridicitate” va aduce în discuție, prin intermediul a doi referenți de marcă, teme actuale cu privire la formarea sau informarea opiniei publice cu ajutorul mediei, rolul Social Network în sensibilizarea publicului, consumatorului de media ori dimensiunea afectivă a mediei în relația cu acesta. Prof. Michele Zanzucchi – directorul revistei Città Nuova (Roma), cadru didactic la „Centro Internazionale sulla Communicazione Sociale” a Universității „Gregoriana”, Roma, un profesionist și cercetător în domeniul comunicării, cu o vastă experiență, îndeosebi în ceea ce privesc provocările legate de noile forme de comunicare virtuale, va aduce în prim plan schimbarea antropologică apărută în perioada Social Network, iar Jurnalista Doina Jalea, voce de marcă în radioul românesc, cu o istorie de peste trei decenii în cadrul Radio România Actualități, va realiza o incursiune în jurnalismul clasic, din perspectiva propriei experiențe, și va dezvălui evoluția acestuia începând cu anii ‘30 și până în prezent.

Alături vor participa la dezbateri și Conf. univ. dr. Ioana Narcisa Crețu din partea Universității Lucian Blaga Sibiu, Facultatea de Științe Socio – Umane și domnul Traian Deleanu, jurnalist Turnul Sfatului Sibiu.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Proiectul “Dezbateri culturale sibiene” are în vedere promovarea dialogului social la nivelul comunității sibiene, având ca subiect teme de interes național și internațional, cu specific economic, social, spiritual și moral, precum și dezvoltarea intervenției comunitare prin dezbateri cu ajutorul personalităților în domeniu, recunoscute la nivel internațional, național și local.

Organizarea acestor manifestări sub titlul “Dezbateri culturale sibiene” oferă o alternativă culturală cu impact asupra comunității locale sibiene, urmărind aducerea în lumină a unor probleme de natură socială, economică și etică.

Dificultățile economice actuale au dus la pierderea valorilor tradiționale, la scăderea impactului factorului religios și la diminuarea drastică a credinței religioase de a se putea implica în problemele actuale ale societății. Astfel, factorii educaționali și morali ai credinței religioase trebuie aduși în actualitate și relaționați cu problemele sociale, culturale și etice ale perioadei globalizării.

Evenimentul Media. Moralitate și veridicitate va avea loc în data de 3 iulie 2015, ora 18:00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, corp B, etaj V.

Organizatorii asigură traducerea simultană a prelegerilor, iar participarea la eveniment este gratuită.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.