Raportul Gaza al ONU ii acuza de crime de razboi pe israelieni si palestinieni

Comisia Consiliului pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite privind Gaza a găsit ca s-au efectuat “încălcări grave ale dreptului umanitar internațional’‘, care ‘‘ar putea constitui crime de război’, atat de partea militantilor israelieni, cat si a celor palestinieni din Fâșia Gaza, in timpul luptelor din vara anului trecut.

Raportul a fost prezentat, ieri, la Geneva și a cerut comunității internaționale să sprijine în mod activ lucrarile Curții Penale Internaționale în teritoriile palestiniene.

Comisia a observat că, în cele 51 de zile de operațiuni militare israeliene din Gaza, 1462 de civili palestinieni au fost uciși, dintre care o treime fiind copii.

Aceasta a remarcat escaladarea puternica a conflictului, cu peste 6.000 de lovituri aeriene și aproximativ 50.000 terestre.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.