Patriarhul Siriac ii multumeste Papei Francisc pentru curaj

Papa Francisc și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriace din Antiohia si-au exprimat dorința de a lucra in vederea comuniunii depline a celor două Biserici, conform National Catholic Reporter.

Patriarhul Siriac i-a mulțumit Papei pentru “curajul” de a vorbi despre Genocidul Armean. Papa s-a întâlnit cu Patriarhul Ignatie Efrem (Afraim – foto) II la Vatican, vineri (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Aceasta a fost prima vizită oficială in care Efrem il viziteaz pe Francisc. Cei doi lideri ai Bisericii au vorbit in privat, după care fiecare a tinut cate un discurs public.

Patriarhul a exprimat disponibilitatea Bisericii sale de a ajunge la un acord privind o data comuna pentru sarbatorirea Pastelui.

Patriarhul i-a mulțumit Papei Francisc, pentru “curajul” de vorbi despre Genocidul Armean, acest lucru “deschizând calea altora, care sa procedeze la fel”.

Patriarhul a mai spus ca aproximativ 500.000 de siriaci ortodocsi au murit în Genocidul din 1915, pentru care comunitatea continuă să caute vindecare și reconciliere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.