publicat în: Arhivă

Patriarhul Siriac ii multumeste Papei Francisc pentru curaj

Papa Francisc și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriace din Antiohia si-au exprimat dorința de a lucra in vederea comuniunii depline a celor două Biserici, conform National Catholic Reporter.

Patriarhul Siriac i-a mulțumit Papei pentru “curajul” de a vorbi despre Genocidul Armean. Papa s-a întâlnit cu Patriarhul Ignatie Efrem (Afraim – foto) II la Vatican, vineri (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Aceasta a fost prima vizită oficială in care Efrem il viziteaz pe Francisc. Cei doi lideri ai Bisericii au vorbit in privat, după care fiecare a tinut cate un discurs public.

Patriarhul a exprimat disponibilitatea Bisericii sale de a ajunge la un acord privind o data comuna pentru sarbatorirea Pastelui.

Patriarhul i-a mulțumit Papei Francisc, pentru “curajul” de vorbi despre Genocidul Armean, acest lucru “deschizând calea altora, care sa procedeze la fel”.

Patriarhul a mai spus ca aproximativ 500.000 de siriaci ortodocsi au murit în Genocidul din 1915, pentru care comunitatea continuă să caute vindecare și reconciliere.