Uniunea Europeana a prelungit, ieri, sanctiunile economice asupra Rusiei. Reactii

Uniunea Europeană a prelungit, ieri, sancțiunile economice asupra Rusiei, până în ianuarie 2016, pentru a menține presiunea asupra Moscovei in conflictul din estul Ucrainei, citand “rolul destabilizator al Rusiei în estul Ucrainei” și ceea ce diplomați au numit “anexarea ilegală” a Peninsulei Crimeea.

Sancțiunile includ limitari de acces pe unele piețe financiare, o interdicție asupra anumitor tehnologii și schimburi între Uniunea Europeană și Rusia în sectorul energetic și de apărare. Sancțiunile ar fi expirat in iulie, dar acum se așteapta ca ele să dureze până la cel puțin pe 31 ianuarie anul viitor.

Ca răspuns, Rusia va extinde interdicția cu privire la importul a numeroase produse agricole din UE.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexander Lukașevici a condamnat, conform Radio Vatican, decizia de ieri: “Suntem profund dezamagiti sa vedem un lobby rusofob in UE”.

El a subliniat că “absurditatea unui astfel de demers este clara pentru toată lumea. Cheia pentru soluționarea crizei ucrainene interne a fost și ramane în mâinile celor de la Kiev, care nu se grăbesc să-și îndeplinească obligațiile care le revin”.

Lukashevich a adăugat că decizia de extindere a sancțiunilor împotriva rusilor vine intr-un mod deosebit de cinic, pe 22 iunie, ziua când Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică. Sperăm că este o coincidență, nu un pas special conceput”.

Rusia neagă susținerea separatiștilor pro-rusi cu arme și trupe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.