Pentru prima data, un Papa ii cere iertare Bisericii Evanghelice Valdese

Pentru prima dată, un Papă a fost primit într-un lacas evanghelic valdesian. Dar, această întâlnire vine în urma prieteniei țesute de pe cand era cunoscut drept Cardinalul Bergoglio.

Cererea de scuze a Papei Francisc, adresata Bisericii Valdesiene (instituita de Peter Valdo, ai carei credinciosi au fost mascrati in Piemont 1655) a fost un eveniment remarcabil al zilei de ieri, desfasurat la Torino (foto): a fost prima dată când un Papă a intrat un lacas valdesian, sub semnul “frăției care îi unește pe toți cei care cred în Iisus Hristos”.

“În numele Bisericii Catolice, a spus Papa, imi cer scuze. Îmi cer scuze pentru atitudinile și comportamente non-crestine si chiar non-umane pe care, pe parcursul istoriei, le-am avut împotriva voastra. În numele Domnului Iisus Hristos, iertati-ne”.

În discursul său, Papa a spus ca bazele unitatii creștinilor nu presupun “uniformitate”. Pe calea spre unitate, a spus Papa, trebuie privit, mai presus de toate, spre măreția credinței noastre comune și viața noastră în Hristos și în Duhul Sfânt, și abia apoi spre diferențele care inca mai există” .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.