Arhiep. Atallah Hanna, socat: Nu am cerut si nu am primit bani de la Arabia Saudita!

Va prezentam mai jos traducerea unei notificari emise de IPS Atallah Hanna – Arhiepiscopul grec ortodox de Sevasta – Patriarhia Ortodoxa a Ierusalimului:

“Am fost șocat, ieri, sa vad un document emis de Ministerul saudit de Externe, care a fost publicat pe diferite site-uri de social media. Nu știm dacă este real sau un fals. Acest document spune că am primit fonduri de la Ambasada Arabiei in Amman, ca sprijin din partea Guvernului Saudit. Vreau, prin urmare, să clarific acestea:

1. Nu am solicitat asistență din partea Arabiei Saudite și nu am primit niciun ajutor de la Arabia Saudită. Prin urmare, ceea ce s-a publicat în acest document este eronat și absolut neadevărat.

2. Pozițiile noastre sunt bine cunoscute tuturor și impartasite prin toate formele de mediere: radio, televiziune si presa scrisa. Pozițiile noastre nu sunt de vanzare si nu pot fi cumpărate cu bani. Noi nu negam faptul că am fost supusi ispitelor, din partea anumitor partide, de a ne schimba pozițiile, mai ales odată cu începerea crizei siriene. Poziția noastră a rămas ferma și clara. Refuzăm bani politici, destinati unor anumite poziții politice. Astfel, toate încercărilecelor care vor o anumita pozitie din partea noastra si sa ne influenteze, au eșuat.

3. Am refuzat finanțarea care este condiționată de poziții politice, oricare ar fi aceste poziții. Pozițiile noastre sunt patriotice și provin din convingerea noastră personală, bazată pe identitatea noastră araba in problema Palestinei, pe preocuparea noastră pentru toate problemele națiunii arabe din Ocean pana in Golf.

4. Nu avem cum să știm cine se afla în spatele acestui document și nu știm dacă este falsificat sau real. Cel ce trebuie intrebat despre acest subiect, este Guvernul Saudit și cerem ca Regatul Arabiei Saudite sa efectueze o anchetă serioasă privind acest document.

Nu excludem ca poate fi vorba despre un caz de corupție și fraudă gravă din partea unuia dintre funcționarii sau angajații Guvernului Saudit. Personal, nu am delegat pe nimeni să vorbească în numele meu cu Guvernul Saudit, sa solicite asistență financiară și nu am primit niciun sprijin financiar din partea Guvernului Saudit.

5. Încă o dată, cer Guvernului Saudit sa efectueze o anchetă serioasă pe marginea acestui document ofensator, care conține informații absolut false și nu are absolut nicio legătură cu mine.

6. Afirmăm că ceea ce se găsește în acest document nu are nici o legătură cu noi. Nu avem nimic de-a face cu banii despre care se spune că ar fi fost trimisi și solicitati la Ambasada Arabiei in Amman, daca se va stabili ca au fost ceruti si primiti bani de undeva.

7. Imi rezerv dreptul sa inițiez o acțiune în justiție, în cazul în care Guvernul Saudit nu explică ce s-a întâmplat, mai ales că a devenit clar că este o problemă de corupție birocratică și de insusire frauduloasa de bani în numele altor persoane care nu au solicitat bani și care, desigur, nu ii vor primi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.