Tunel al Statului Islamic, descoperit langa granita cu Turcia

Forțele kurde au descoperit un tunel săpat de grupul terorist al Statului Islamic auto-proclamat, în apropiere de granița Turciei cu Siria, potrivit purtătorului de cuvânt al miliției kurde, citat de Sputnik.

Tunelul a fost doar pe jumătate terminat, si a fost descoperit de către unitatile kurde YPG, după ce au capturat orașul strategic Tal Abyad, săptămâna trecută (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), potrivit purtătorului de cuvânt Redur Khalil.

Rămâne neclar dacă tunelul era menit să ducă în cele din urmă in Turcia, deoarece la un moment dat se desparte in doua directii diferite.

Cu toate acestea, un tunel care leagă Siria cu Turcia ar putea oferi noi răspunsuri cu privire la modul in care atât de mulți teroriști (peste 16 000 de luptatori straini) au fost capabili să se strecoare peste graniță, pentru a lupta alături de Statul Islamic, Turcia servind ca “rută de tranzit principală” pentru acestia, conform Departamentului de Stat al SUA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.