Israel si Turcia: discutii privind un acord de reconciliere

Directorul General al Ministerului israelian de Externe, Dore Gold (foto), și Subsecretarul Ministerului de Externe al Turciei, Feridun Sinirlioglu, s-au întâlnit la Roma, pentru a relua discuțiile privind un acord de reconciliere, conform rapoartelor de ieri ale presei israeliene.

Relațiile tensionate israeliano-turce au escaladat in urma unui atac din 2010 al forțelor israeliene asupra unei ambarcatiuni turcesti de ajutor umanitar, pozitionata în Fâșia Gaza, care a dus la moartea a 10 cetățeni turci.

Întâlnirea de la Roma vine la doar câteva săptămâni după ce Partidul Justiției și Dezvoltării din Turcia a pierdut majoritatea parlamentară la alegerile generale din 8 iunie, pentru prima dată din 2002.

Conform Sputnik, in februarie, Ministrul Israelian de Externe, Avigdor Liberman, declarase că normalizarea relațiilor dintre Israel și Turcia nu va fi posibila până când nu vor veni noi autorități la putere in Ankara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.