Rusia ramane un partener vital al SUA – afirma Secretarul american al Apararii

Rusia este un partener esențial al SUA, în cadrul negocierilor nucleare cu Iranul, in problemele Orientului Mijlociu și in războiul împotriva terorismului, a declarat Secretarul US al Apararii, Ashton Carter, la discursul tinut ieri la conferința “Atlantik Brucke” din Berlin, Germania.

“[Guvernul SUA] va continua să coopereze cu Rusia, cât timp [Rusia] este dispusă” – a spus acesta, citat de un raport al Ria Novosti.

De asemenea, el a recunoscut că aceasta cooperare strategică SUA-Rusia a fost vitală pentru stabilitatea internațională.

“O mare parte din progresele pe care le-am făcut împreună, de la sfârșitul Războiului Rece, le-am realizat cu Rusia. Permiteți-mi să repet acest lucru. Nu în ciuda Rusiei, nu împotriva Rusiei, nu fără Rusia, ci cu ea”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.