Grecia: speculatiile vehiculate de mass-media nu s-au adeverit

Băncile grecești și ATM-urile au lucrat normal, ieri, in Atena, după un week-end de speculații vehiculate de mass-media, cum că acest lucru nu s-ar mai intampla.

Guvernul Grec a insistat sa aminteasca faptul că discuțiile asupra unui acord cu creditorii au facut deja progrese.

Ieri, la Bruxelles, Primul-Ministrul Alexis Tsipras și echipa sa de economisti au participat la noi discutii, menite sa distruga blocajul anterior, care i-a facut pe multi greci sa-si goleasca propriile conturi din banci.

Summit-ul de urgență al liderilor din Zona Euro s-a incheiat in cursul noptii care tocmai a trecut, fără vreun acord privind un plan grec de salvare, insa intr-o nota optimista, că o astfel de intelegere s-ar apropia.

Starea de spirit se datoreaza unei propuneri grecesti, pe care președintele Consiliului European, Donald Tusk, a numit-o “un pas pozitiv înainte”.

Tusk a declarat că următorii pași vor fi adoptati în ședința de joi a liderilor UE. Eurogrupul se va întâlni din nou, miercuri, a declarat Tusk, citat de Greek Reporter, și a părut încrezător că aceasta intalnire va avea rezultate pentru summit-ul de joi.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că toți liderii Uniunii Europene au susținut puternic angajamentele necesare realizarii unui acord între Grecia și creditori.

Adresându-se jurnaliștilor, la o conferință de presă, în urma reuniunii la nivel înalt de la Bruxelles, Merkel a remarcat că inca mai este mult de munca – de munca dura – în cadrul negocierilor, și că Grecia trebuie să rămână în Zona Euro.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.