Credinta si Constitutie: Secretarul general al CMB se afla la Manastirea Parintelui Gherontie Puiu

In aceste zile, Rev. dr. Olav Fykse Tveit – secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) – participa la reuniunea plenară a Comisiei “Credinţă şi Constituţie” din cadrul CMB.

Reuniunea este gazduita de Patriarhia Română, la Centrul social-pastoral “Sfânta Cruce”, de la Mănăstirea Caraiman, în perioada 17-24 iunie 2015.

Consiliul Mondial al Bisericilor a fost fondat în anul 1948, fiind preocupat de dialogul inter-crestin, iar Biserica Ortodoxă Română a devenit membră a CMB, începând cu anul 1961.

Manastirea Caraiman, care astazi dispune de toate facilitatile necesare organizarii unor evenimente de o asemenea anvergura, este o ctitorie renumita a binecunoscutului si iubitului Părinte Gherontie Puiu, proinstarețul Mănăstirii Caraiman, mutat la Domnul la vârsta de 81 de ani, in luna mai a anului trecut (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.