Aproape 5.500 de vizitatori in primele 48 de ore, de Ziua Universala a Iei (foto)

5.380 de vizitatori au fost înregistraţi în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pe 20 şi 21 iunie ( sâmbătă & duminică ). Aproximativ 50% dintre aceştia au venit îmbrăcaţi în Ii. Ţinuta specială le-a asigurat accesul gratuit în Muzeu, unde au participat cu toţii la ediţia a II-a a evenimentului Ziua Universală a Iei.

În primele două zile din program, vizitatorii au avut parte aici de un târg de Ii și articole tradiționale pregătit de peste 100 de meșteri populari, colecționari și artiști pasionați de tradiții. Atmosfera a fost întreţinută de Asociaţia Culturală Zestrea din Cluj şi Ansamblul Sinicika de la Mila 23 – reprezentanți ai comunității rușilor lipoveni. Aceştia au prezentat obiceiuri și tradiții culinare după care au organizat parade dedicate portului popular.

Din program nu au lipsit concursurile cu premii (,,Cea mai frumoasă IE”, ,,Salvează o IE, salvează o frântură de Românie”, ,,Casa mea te-așteaptă-n IE”), spectacolele de dans cu foc şi muzică live (Crispus & Cobzality) şi atelierele practice (ex.:,,Bate doba-n Ie!” cu Flo – Sistem & Cobzality).

Activităţile pregătite pentru Ziua Universală a Iei vor continua la Muzeul ASTRA până miercuri, 24 iunie, de Sânziene. În această zi, între orele 17 şi 18:30, în Piaţa Mică din Sibiu, este programată Hora Sânzienelor, unde oricine este invitat să participe îmbracat într-o Ie tradiţională.

Organizatorii Ziua Universală a Iei Sibiu 2015 sunt Muzeul ASTRA si Future Capital. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

C.N.M. ASTRA mulţumeşte tuturor partenerilor şi Universităţii Lucian Blaga din Sibiu pentru sprijinul logistic oferit în organziarea acestui eveniment.

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.