Biserica din Stefanesti a fost sfintita. Vezi foto si inregistrarea transmisiunii live

Ieri, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica din Ștefănești cu hramul „Sfântul Ierarh Spiridon”, pentru a înnoi Sfânta Masă cu giulgiu nou și pentru a sfinții frumoasa pictură și icoanele catapetesmei.

Sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, preacucernicii părinţi consilieri: Cristi Gavrilă, Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoţi şi diaconi.

Preasfinția Sa a acordat rangul de sachelar preotului paroh Cătălin Laurențiu Florescu, pentru lucrarea jertfelnică desfășurată în comunitatea parohială și a oferit Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor: Gheorghiță Rotaru, George Dumitrache, Florea Zincă și Gabriel Pantazi, care au ajutat lucrarea de restaurare și repictare a bisericii parohiale.

Biserica parohială a primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu o Sfântă Cruce de binecuvântare, pentru a aminti despre acest popas duhovnicesc. S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

Evenimentul a fost transmis live pe Reteaua Informationala a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, de catre Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Inregistrarea transmisiunii in direct poate fi urmarita, la aceasta ora, in programul TV Lacasuri Ortodoxe si, de asemenea, in Timeline-ul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [https://sf-esc.ro/candela-2015] .

Preasfinția Sa a vizitat și biserica parohială din localitatea Orezu, Protopopiatul Slobozia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.