Wednesday 17 june 2015

O icoana salvata din flacari de o credincioasa, a fost redata bisericii, dupa 80 de ani

Cu câteva zile în urmă, satul Ivanishchev, din regiunea Tver, a fost martor al unui eveniment reper: o icoana a Maicii Domnului a revenit in Biserica Adormirea Maicii Domnului, conform publicatiei rusesti “Prihod”.

În anii ‘30, în timpul rebeliunii, când biserica a fost distrusa și incendiata, o credincioasa din localitate, Maria Timofeevna Tihomolova, si fiul sau, Ivan, au salvat din focul care ardea intreaga biserica, trei icoane, și le-au ascuns într-un șopron.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, naziștii au incendiat aproape intreg satul, dar casa Mariei Timofeevna a supraviețuit. După război, două dintre icoane au fost returnate, de catre Tihomolova, satenilor, dar aceasta a pastrat icoana Adormirii Maicii Domnului, timp de 40 de ani. Inainte sa se mute la Domnul, aceasta a daruit icoana, rudelor sale, care au luat-o cu ele la Moscova.

Dupa 40 de ani, auzind ca biserica a fost proaspat refacuta, rudele Mariei Timofeevna, familia Levin, au decis sa returneze icoana bisericii din Ivaniscev.

Prin urmare, dupa aproximativ 80 de ani, icoana a revenit in biserica ei.

Vasili Levin, soția sa Olga, fiii Antonín și Maximilian, Pr. Vasile Andrei Borisovici, prietenii de familie, nașul copiilor, au ajuns în sat si au daruit bisericii, intr-un moment solemn si emoționant, Icoana Adormirea Maicii Domnului.

Preotul paroh Ioan Noscov a oficiat o rugăciune înaintea Icoanei Preasfintei Fecioare.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.