Explozii de foc si muzica la Ziua Universala a iei – pe 20 iunie, un eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe (foto)

Sâmbătă, 20 iunie, Muzeul ASTRA este deschis, pentru voi, până la miezul nopții (ora 0.00). “Ziua Universală a Iei” ne aduce mai aproape de tradiție, de ritual. Focurile de Sânziene se aprind în lumea magică a basmului, în ceruri și pe pământ, într-o sărbătoare a iubirii, ce marchează începutul verii. Evenimentul este realizat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe. Mai multe despre el, puteti citi si AICI [https://lacasuriortodoxe.ro/promo/19599-de-sanziene-femei-de-pe-toata-planeta-vor-purta-ie-intr-o-hora-a-dragaicei-un-nou-eveniment-in-parteneriat-media-lacasuri-ortodoxe.html] : De Sanziene, femei de pe toata planeta vor purta IE, intr-o hora a Dragaicei. [https://lacasuriortodoxe.ro/promo/19599-de-sanziene-femei-de-pe-toata-planeta-vor-purta-ie-intr-o-hora-a-dragaicei-un-nou-eveniment-in-parteneriat-media-lacasuri-ortodoxe.html” target=“_blank]

Pornind de la basmele romanesti, trupele Crispus si Cobzality construiesc un univers in care fiintele fantastice coexista. Zmeii, balaurii, Fetii Frumosi impreuna cu Ilene Cosanzene se intalnesc intr-un dans initiatic, care rupe bariera dintre cele doua lumi: cea a basmului si cea a realitatii de zi cu zi. Este dansul focului, in care fiecare isi arata puterile fabuloase.

Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii stravechi, preluate din traditia ancestrala romaneasca, reinterpretate intr-o maniera moderna. Trupele Crispus si Cobzality creeaza impreuna acest spectacol de dans cu foc si muzica live. Ambele sunt inspirate de ritualurile romanesti stravechi, pe care le dezvolta in forme artistice moderne.

Efectele speciale vor fi asigurate de Pyro Events Team.

Unde? – in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, la Scena de pe lac.

Cand? – Sambata, 20 iunie, incepand cu orele 22.00

Fotografii oferite Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, de: Rares Helici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.