Bulgarii cer recunoasterea Genocidului Bulgar din timpul Imperiului Otoman

(Foto: BGNES)Frontul Patriotic, unul dintre partidele care susțin guvernul de coaliție, a cerut ieri sprijinirea unei declaratii privind recunoașterea Genocidului Bulgar din Imperiul Otoman.

La sfârșitul lunii aprilie, Frontul a prezentat în Parlament o declarație de condamnare a crimelor comise împotriva poporului bulgar în cadrul Imperiului Otoman, conform agentiei BGNES.

În timpul propunerii declarației, grupul parlamentar al Mișcării pentru Drepturi și Libertăți (DPS) a părăsit camera în plen.

Valeri Simeonov, președinte al grupului parlamentar al Frontului, a declarat că exterminarea poporului bulgar a durat timp de cinci secole și a costat viata a mai mult de cinci milioane de oameni. El a spus că trebuie reamintite, Bulgariei si intregii lumi, faradelegile comise, ca parte a angajamentului națiunii în memoria datorata predecesorilor săi.

Simeonov a spus că motivul din spatele declarației nu a fost câștigarea de beneficii politice, ci comemorarea victimelor unor violențe fără sens. Aceste evoluții vin în ajunul aniversării unuia dintre cele mai sângeroase cazuri in care bulgarii au fost sacrificati în Imperiul Otoman – Masacrul Batak.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.