O delegatie a Bisericii Ortodoxe Ruse a vizitat Bulgaria

Cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, și la invitația Mitropolitului Gavriil de Lovech, in perioada 10-14 mai 2014, o delegație a Bisericii Ortodoxe Ruse a vizitat Bulgaria, pentru a participa la festivitățile de marcare a Zilei Orasului Lovech.

In ziua de 11 mai, când în Bulgaria s-a cinstit memoria Sfinților Chiril și Metodiu, în Lovech au avut loc festivitățile de marcare a Zilei Orașului. O Sfânta Liturghie a fost oficiata în biserica inferioară a Catedralei, cu hramul Sfintilor Chiril și Metodiu, fiind condusa de Mitropolitul de Nizhny Novgorod și Arzamas și Mitropolitul Gavriil de Lovech.

În aceeași zi, în sala Casei de Cultură orașului a avut loc o reuniune solemnă dedicată Zilei orașului.

Pe 12 mai, Mitropolitul de Nijni Novgorod și Arzamas și ceilalți membri ai delegației au fost primiți la resedinta Sanctitatii Sale Patriarhul Neofit al Bulgariei.

În aceeași zi, delegația a vizitat Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Ruse în Sofia, Catedrala Mitropolitana, Catedrala Patriarhală Sfantul Alexander Nevski. Au fost depuse flori la monumentul lui Pușkin și al Tarului Alexandru Nicolaevici – eliberatorul.

In ziua de 14 mai, cu binecuvântarea Patriarhului Bulgariei, Mitropolitul Neofit de Nijni Novgorod și Arzamas și Mitropolitul Gavriil au oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Sfantul Nicolae – reporezentanta patriarhală a Bisericii Ortodoxe Ruse in Sofia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.