Presedintele Autoritatii Palestiniene in audienta privata la Papa Francisc

Președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas s-a întâlnit ieri, cu Primul-Ministru italian, Matteo Renzi, pentru mai mult de o jumătate de oră, dar nicio declarație nu a fost emisă ulterior.

Abbas a părăsit sediul guvernului, pe fondul unei securitati sporite, și s-a întâlnit pentru prima dată cu Președintele italian Sergio Mattarella, în prezența Ministrului Afacerilor Externe, Paolo Gentiloni. Nicio declarație nu a fost emisa nici după această întâlnire.

Astazi, Abbas are programata, la ora 10:30, o audiență privată cu Papa Francisc, în Palatul Apostolic din Vatican (foto: intalnire cu Patriarhul Bartolomeu).

Duminică, acesta va participa la canonizarea a două maici născute în Palestina: Marie Alphonsine Danil Ghattas din Ierusalim și Mariam Baouardy din Galileea.

Un acord încheiat miercuri cu Vaticanul, confrom presei, a fost interpretat ca o noua recunoaștere de către Vatican a Statului Palestina, conform Agentiei italienesti Ansa.

“Da, este o recunoaștere că există statul”, a declarat Rev. Lombardi, miercuri. Conform lui Majdi Khaldi, consilier diplomatic al lui Abbas, “recunoașterea Palestinei ca entitate diplomatica, de catre Vatican, deja a avut loc cu ani în urmă și a fost consolidata prin admiterea Palestinei ca stat ONU non-membru”.

Pe 27 februarie, Parlamentul Italian a adoptat două propuneri: una care nu a precizat în mod explicit ca guvernul recunoaște Palestina, ci doar ca “promoveaza” recunoașterea ei, și alta care a legat recunoașterea de atingerea unui acord între Fatah și Hamas, conform Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.