publicat în: Arhivă

Despre ultima intrunire a Secretariatului International al Adunarii Interparlamentare a Ortodoxiei – Erevan 2015

Cu ocazia evenimentelor memoriale care marchează cei 100 de ani de la Genocidul Armean, la Erevan, a avut loc, zilele trecute, cea de-a doua intalnire anuala a Secretariatului Internațional și a Președinților Comisiilor și Raportorilor Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (IAO).

La lucrarile reuniunii IAO au participat membrii Parlamentelor din Armenia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Liban, Polonia, Federația Rusă și Serbia.

Forumul parlamentar a avut ca tema: “Parlamentarii împotriva genocidului”.

Membrii Secretariatului International I.A.O. au adus un omagiu victimelor genocidului, in complexul memorial Tsitsirnakaberd din Erevan.

În cadrul ceremoniei memoriale, genocidul a fost condamnat de către reprezentanții de stat și de guvern, printre care Președintele Federației Ruse Vladimir Putin, Președintele francez Francois Hollande, Președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, președintele Republicii Serbia, Tomislav Nikolic, Președințiii de Parlamente, Primatii Bisericilor, printre care Patriarhul Antiohiei și al Intregului Rasarit, Patriarhul Bisericii Copte Ortodoxe, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriace și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Indiene Malankara.