Miscarea nazista ucraineana ii contamineaza si pe vecini

Viktor Gushchin, coordonatorul Consiliului Organizațiilor Publice din Letonia, a spus că elita conducătoare din Ucraina promoveaza ideologia neo-Nazismului și Nazimul pur.

Creșterea neo-Nazismului și a sentimentului anti-sovietic in Ucraina și Letonia, are impact asupra țărilor vecine, în special asupra Lituaniei și Belarusiei, conform unei declaratii a coordonatorului Consiliului Organizațiilor Publice din Letonia, pentru Sputnik.

Luna trecută, prim-ministrul leton, Laimdota Straujuma, a cerut publicului să se abțină de la folosirea simbolurilor sovietice interzise în timpul festivităților din 9 mai. În același timp, autoritățile le-au permis veteranilor Legiunii Letone a Waffen-SS sa marșaluiasca în capitala letonă Riga, anual, pe 16 martie, incepand din 1998.

“Nivelul Nazismului din Ucraina și Letonia afectează țările vecine – Lituania și chiar Belarusia, care a interzis utilizarea Panglicilor Sfântului Gheorghe (foto)”, a spus Viktor Gushchin.

Autoritățile din Belarus încearcă să inlocuiasca Panglica Sfantului Gheorghe, cu o panglică în culorile drapelului național, decorata cu o floare de măr.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.