publicat în: Arhivă

STIRI | Metodele de tortura ale CIA. SUA, pionierul lumii in incalcarea drepturilor omului

Ayatollahul iranian – cleric de top – Ahmad Khatami Seyyed, a comentat cu privire la recentul raport american despre tehnicile de interogare ale CIA, si a numit SUA “pionierul lumii în încălcarea drepturilor omului”.

Clericul iranian senior a criticat guvernul american, numindu-l lider în încălcările drepturilor omului, în urma unui raport recent al Senatului, care dezvaluia tehnici de tortura ale CIA, conform informatiilor Press TV.

Utilizare CIA a acestor metode de tortura – pe care am evitat sa le prezentam in articolul de fata, datorita sadismului lor – descoperite de raportul Senatului Statelor Unite privind interogarea, nu sunt altceva decat agresari sexuale și torturi, a declarat grupul Medicilor pentru Drepturile Omului, cu sediul la New York.

“Torturile lor sunt medievale; americanii, care vorbesc despre drepturile omului, sunt pionieri mondiali în încălcarea drepturilor omului”, a declarat Ayatollahul Seyyed Ahmad Khatami, conform agentiilor de stiri, care au citat interventia sa din cadrul rugăciunilor săptămânale de vineri.

Pe 9 decembrie 2014, Comitetul de Informații al Senatului SUA a făcut public rezumatul unui raport, care descrie tehnici de tortură brutale, utilizate de Agenția Centrală de Informații (CIA), asupra celor care sunt suspectati de terorism.