STIRI | Dupa aproape un an, Patriarhia ii multumeste public Presedintelui Traian Basescu

In ultimele ore, la… aproape un an de la defasurarea unui eveniment deosebit de important pentru Biserica Ortodoxa Romana, anume restabilirea comuniunii bisericeşti depline cu Patriarhia Ierusalimului, Patriarhia Romana si-a exprimat recunoştinţa în mod public, fata de actualul Presedinte al Romaniei, Domnul Traian Basescu.

Intr-un comunicat oficial, Patriarhia Romana recunoaste, pentru prima data “in mod public”, de la parcurgerea evenimentului in cauza, ca vizita oficiala a Domnului Traian Basescu la Ierusalim, din luna ianuarie 2014, “a adus o contributie” la reusita dialogului dintre cele doua parti. Recunoasterea vine, chiar si la aceasta data, in urma unui atac al Presedintelui Romaniei la adresa BOR, acesta sugerand ca Biserica s-ar fi implicat in actuala campanie electorala.

Reamintim ca, in cadrul vizitei sale oficiale la Ierusalim, Președintele Traian Basescu solicita un raspuns favorabil din partea Bisericii din Ierusalim, pe problema, atunci, încă nerezolvată, între Patriarhia Ierusalimului și Patriarhia Româna. Cu aceeasi ocazie, Patriarhul Ierusalimului l-a decorat pe Presedintele Romaniei cu Marea Cruce a Ordinului Cavalerilor Sfântului Mormânt, pentru evlavia si aprecierea Sfântului Mormânt, oferindu-i o icoană a Maicii Domnului “Ierusalimiteanca”.

Comunicatul recent al Patriarhiei Romane a fost lansat ca raspuns la comentariile actualului Preşedinte al Romaniei, Domnul Traian Băsescu, “exprimate într-o emisiune de televiziune, în seara zilei de 1 noiembrie 2014, despre o presupusă implicare politică a Bisericii Ortodoxe Române în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România”. In comunicat, Patriarhia Romana recunoaste:

“Restabilirea comuniunii bisericeşti depline dintre Patriarhia Ierusalimului şi Patriarhia Română a avut loc în urma dialogului frăţesc îndelungat dintre delegaţiile celor două Biserici Ortodoxe surori, dialog mediat de Patriarhia Ecumenică. La reuşita acestui dialog a adus o contribuţie şi Domnul Preşedinte Traian Băsescu în timpul vizitei sale oficiale la Ierusalim. Patriarhia Română folosește acest prilej pentru a exprima recunoştinţa ei şi în mod public”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.