STIRI | Presedintele Bulgariei loveste Rusia, intr-un discurs pro-occidental

Ministerul de Externe al Rusiei și-a exprimat profunda îngrijorare fata de declaratiile Președintelui bulgar Rosen Plevneliev, conform carora Rusia este o țară agresiva și naționalista.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Alexander Lukasevic, citat de ITAR-TASS, a condamnat comentariile Presedintelui bulgar Plevneliev, intr-un interviu pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Conform agentiei bulgaresti Novinite, Plevneliev a declarat: “toți ne dorim să vedem o țară, care a produs oameni ca Ceaikovski, Tolstoi, Dostoievski, ca partener. Cu toate acestea, faptele arată că avem de-a face cu o Rusie diferita în zilele noastre – naționalista, un stat agresiv condus de un Președinte care vede Europa ca pe un adversar, nu ca pe un partener”.

Lukasevic susține că șeful statului Bulgariei a folosit retorica inadmisibilă împotriva Moscovei, pentru a beneficia de o conjunctură pro-occidentală, care ignoră realitatea și neglijează tradițiile vechi de secole ale relațiilor de prietenie și cooperare între popoarele frățești din Rusia și Bulgaria.

El subliniază că, “politicianul bulgar de rang atat de inalt închide ochii la eforturile diplomatice persistente și constante ale Rusiei si ale Presedintelui Vladimir Putin pentru deblocarea crizei din Ucraina”.

“Este evident că avem de-a face cu o abordare în mod deliberat distorsionată și selectivă, in evaluarea politicii externe a Rusiei în Ucraina”, a declarat Lukasevic, citat de Novinite.

El insistă că acuzațiile Președintelui bulgar nu au nimic de-a face cu sarcinile cooperarii bilaterale și cu atitudinea predominantă în rândul bulgarilor, care sunt in favoarea dezvoltării parteneriatelor cu Rusia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.