publicat în: Arhivă

Un lider cecen al Statului Islamic intentioneaza sa invadeze Rusia

Într-o conversație telefonică cu tatăl său, un comandant al Statului Islamic, Tarkhan Batirashvili, cunoscut si sub numele de Omar al-Shishani sau Omar Cecenul, a declarat că grupul militant intentioneaza sa invadeze Rusia, conform unui raport Bloomberg, citat de Ria Novosti.

“El a spus ‘nu-ti face griji tată, voi veni acasă și le arat rușilor”, l-a citat Bloomberg pe Temur Batirashvili, tatăl comandantului, ca declarand in urma cu o zi.

“Am multe mii care ma urmeaza, acum, și voi primi mai multi. Ne vom răzbuna pe Rusia”, i-a spus Omar Cecenul tatălui său, potrivit Bloomberg.

În septembrie, Statul Islamic a emis un videoclip despre includerea Ceceniei în Califatul auto-proclamat Islamic (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

La sfârșitul lunii septembrie, liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a scris pe contul său Instagram, că Rusia are suficientă putere și mijloace de oprire a teroriștilor la frontierele sale.

“Cu toata reponsabilitatea, declar că cei care formuleaza vreo amenințare împotriva Rusiei sau care au menționat numele Președintelui nostru, Vladimir Putin, vor fi distrusi chiar acolo unde au făcut declarația lor.”, a spus Kadîrov.