Sfantul Ioan de Kronstadt – 50 de ani. Manifestari pe Coasta de Est a Statelor Unite

Bisericile de pe Coasta de Est a Statelor Unite vor marca cea de-a 50-a aniversare a canonizarii Sfântului Ioan de Kronstadt. Celebrarea principala va avea loc la Biserica Sfantul Ioan de Kronstadt din Utica, New York, prima biserică din lume dedicată sfântului rus.

Astfel, in ziua de sambata, 1 noiembrie 2014, va fi oficiata o slujba a Sfintei Liturghii, de catre IPS Mitropolit Ilarion al Americii de Est și New York-ului, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, împreună cu Episcopul Petru de Cleveland, Administrator al Eparhiei de Chicago și America Centrala și PS Episcop Nicolae al Manhattan-ului.

La Catedrala Sinodală a Icoanei Semnului a Maicii Domnului, din New York, va fi, de asemenea, oficiata o Sfanta Liturghie. Un vesmant al Sfantului Ioan va fi asezat spre venerare.

De asemenea, cu binecuvântarea Mitropolitul Ilarion, PS Episcop Ioan de Naro-Fominsk, administrator al parohiilor patriarhale ale Patriarhiei Moscovei, va oficia Sfanta Liturghie la Biserica Memoriala Sfantul Serafim în Sea Cliff, NY, tot pe 1 noiembrie.

O mare relicvă, camilafca Sfântului Ioan de Kronstadt, va fi asezata spre venerare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.