Guvernul Marii Britanii adopta noi masuri, sub amenintarea extremismului islamic

Amenințarea extremismului islamic în Marea Britanie continuă să alimenteze dezbaterile in politica britanică, iar ieri Primul Ministru David Cameron (foto) a dezvaluit noi planuri de contracarare a extremismului.

Guvernul intenționează acum să ii acorde poliției puteri noi in verificarea pașapoartelor suspecților de terorism și sa ii opreasca pe jihadiști britanici sa revina in Marea Britanie.

Creșterea extremismului și a vărsarii de sânge în Irak și Siria a facut ca guvernele occidentale sa isi sporeasca eforturile de aparare, remarca intr-un raport radioul Vocea Rausiei.

Cameron este preocupat de faptul că jihadistii britanici care au călătorit pentru a lupta în numele Statului Islamic în Irak și Siria ar fi pregătit efectuarea unor atacuri in Marea Britanie.

Premierul spune că speră să lucreze cu Germania, Turcia și cu alte țări, în scopul impiedicarii revenirii in tara a jihadiștilor britanici suspectati.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.