Rusia este amenintata de NATO si obligata sa raspunda “isteriei militare”

Creșterea activităților militare ale NATO în Europa de Est reprezinta o amenințare pentru Rusia și obligă Moscova la adoptarea de măsuri reciproce, în scopul propriei protectii, a declarat, ieri, pentru Ria Novosti, secretarul adjunct al Camerei Publice ruse, Serghei Ordzhonikidze.

“Odata ce trupele NATO se apropie de frontierele noastre, desigur, vom dezvolta si noi un plan… Este o amenințare, atunci când trupele sunt staționate lângă frontiera ta. Îmi aduc aminte de angajamentul NATO, de a nu se extinde pe teritoriul blocului de est… Tot ce ne rămâne, este sa ne opunem, într-un fel, acestei extinderi a NATO”, a spus Ordzhonikidze.

El a adăugat că, intr-adevar, cursa înarmărilor nu se opreste niciodata, ci presupune diferite forme. ”Îmi amintesc cuvintele lui Churchill, că trebuie să fii înarmat, nu ca sa porti un război, ci ca să negociezi de pe o poziția de putere. Niciodată nu a mers, si toată lumea acționeaza conform acestui principiu”, a remarcat oficialul.

El a numit, totodata, acțiunile NATO, drept o “isterie militara” și a explicat că ele ar avea la baza acuzațiile legate de prezența militara rusa în Ucraina. “Dar, de fiecare dată când au fost formulate acuzatii, ele nu au venit cu nicio dovadă. Sunt nefondate”, a spus Ordzhonikidze.

Anterior, marți, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate rus, Mihail Popov, a declarat pentru RIA Novosti, ca Rusia va face modificări in doctrina militară, declanșate de factorii geopolitici, inclusiv de activitățile NATO de lângă frontierele rusești și de situația din Ucraina.

NATO si-a întărit prezența militara în Europa de Est, după escaladarea crizei din Ucraina, în primăvara anului. Blocul a trimis, in special, nave de război suplimentare în Marea Neagră și a susținut misiuni de patrulare aeriană asupra statelor baltice. Rusia a criticat acțiunile NATO, susținând ca acestea conduc la o mai mare instabilitate în regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.