STIRI Irak | Amnesty International acuza Statul islamic de epurare etnica

Grupul armat al Statului Islamic (ISIS) comite crime împotriva umanității, pe o scară istorică, în nordul Irakului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Potrivit Amnesty International, cu sediul la Londra, care are oameni pe teren in zona, “comunități întregi risca sa fie șterse de pe harta Irakului”.

Amnesty International a intervievat sute de martori, supraviețuitori și victime, inclusiv familiile celor care au fost uciși sau răpiți, și pe multi altii stramutati de violentele Statului Islamic, pentru noul său raport.

Amnesty International a constatat că Statul Islamic a vizat în mod sistematic comunitățile non-arabe și de musulmani non-sunniti. Amnesty a declarat că uciderea în masă și răpirile au reușit să terorizeze întreaga populație din nordul Irakului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.