Statul Islamic ameninta Rusia: dupa Siria si Irak, urmeaza Cecenia si Caucazul-

Grupul terorist al Statului Islamic a lansat un videoclip care conține o amenințare cu începerea unui război în Republica Cecena a Rusiei și in întreaga regiune a Caucazului, conform unui raport al canalului de televiziune Al Arabiya.

Imaginile arată un vorbitor insurgent, aflat intr-o cabina de pilotaj a unui avion de lupta, pe baza aeriana al-Tabaka, în apropiere de orașul Raqqa, Siria, care sustine că grupul extremist are de gând să “elibereze” Republica Cecenia, care este parte a Rusiei, și Caucazul.

Insurgenții l-au amenințat, de asemenea, pe Președintele Siriei, Bashar Assad, ca va lansa atacuri aeriene împotriva forțelor guvernamentale, conform unui raport Ria Novosti.

La sfârșitul lunii august, ISIS a capturat al-Tabaka, altadata un bastion al trupelor guvernamentale siriene, în nordul țării. Jihadiștii au confiscat armament greu, tancuri, avioane și alte componente hardware.

Grupul insurgent ISIS, o ramura al-Qaeda, lupta cu guvernul sirian din 2012, dobândind o reputație notorie pentru brutalitatea sa.

În 2014, organizația a lansat o ofensivă în Irak, capturand vaste teritorii ale acestuia, inclusiv marile orașe și câmpurile petroliere. La sfârșitul lunii iunie, ISIS a proclamat califat islamic în zonele controlate (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.