Infiintarea Organizatiei Religiilor Unite – similara ONU, propusa de Shimon Peres, Papei

Papa Francisc a “ascultat cu atenție” si și-a exprimat interesul fata de ideea constituirii unei organizații religioase, asemanatoare Organizatiei Natiunilor Unite, sugerata în timpul întâlnirilor de ieri cu fostul Președinte israelian, Shimon Peres (foto / vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – a declarat un purtător de cuvânt al Vaticanului.

Francisc nu a făcut niciun angajament personal in ce priveste conceptul, dar a declarat că oficialii de rang înalt din Vatican, responsabili cu dialogul inter-religios, il vor analiza, a declarat Rev. Federico Lombardi.

Peres a declarat că o Organizație a Religiilor Unite ar putea fi utila in combaterea terorismului și ar putea avea un caracter similar cu cel al ONU.

“Ar fi cel mai bun mod de a-i combate pe acesti teroriști, care ucid în numele credinței lor”, a spus Peres, citat de agentia Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.