STIRI Irak | SUA efectueaza alte doua lovituri aeriene suplimentare asupra extremistilor

Statele Unite ale Americii au efectuat alte două lovituri aeriene suplimentare asupra extremiștilor din Irak, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, amiralul John Kirby, citat de Ria Novosti.

“Armata SUA a continuat să atace țintele Isil, lângă Erbil, astăzi, desfasurand două lovituri aeriene suplimentare, pentru a ajuta in apărarea orașului din care personalul american asistă guvernul irakian”, a declarat Kirby.

Potrivit secretarului de presă al Pentagonului, avioanele pilotate de la distanță au lovit o poziție importanta terorista.

“Când luptătorii ISIL au revenit pe pozitia lor, ulterior, teroriștii au atacat din nou și au fost cu succes eliminati”, a adăugat el.

Kirby a mai precizat, de asemenea, faptul că 4 avioane F / A-18 au lovit un convoi de șapte vehicule și o poziție de artilerie a militanților Statului islamic, în apropierea orașului Erbil.

In ambele serii, fiecare aeronavă a lansat bombe ghidate cu laser, in total opt bombe cazand asupra țintei si neutralizand baza de artilerie si convoiul.

Anterior, Pentagonul a declarat că avioanele de luptă americane au efectuat un atac aerian asupra pozitiilor militantilor Statului Islamic (IS) care luptă în Irak împotriva forțelor kurde care apără orașul de Erbil (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Președintele american Barack Obama a acordat undă verde loviturilor aeriene SUA asupra obiectivelor extremistilor, spunând că ofensiva va căuta să ridice asediul asupra Erbil, pentru a preveni “genocidul” asupra populației yazidi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.